Cyrano – Theatertuin 8-12 jaar

Inhoud:
Toneelspelen is samen avonturen beleven en de magie van verbeelding ontdekken. Je energie en fantasie gebruiken om een andere wereld te creëren en daar helemaal in opgaan!
In deze Theatertuin lessenserie wordt het verhaal van Cyrano als leidraad behandeld. Cyrano is een bekend toneelstuk over een man die verliefd is op een vrouw maar dat vanwege zijn uiterlijk niet durft te zeggen. Hij kan alleen maar voor anderen gedichten schrijven om zo zijn liefde te uiten. In deze lessenserie leer je je bewust te worden van je lichaam en hoe je je lichaam kan gebruiken om een rol vorm te geven. Wanneer je je bewust bent van hoe je je beweegt, weet je ook beter hoe je over komt. Een van de thema’s in Cyrano is ook onzekerheid. Toneelspel geeft je zelfvertrouwen en dat wordt ook zeker aangesneden! De lessenserie behandeld verder samenspel, stemgebruik, timing en het vertellen van verhalen. Veel spelplezier op de vloer en nog leerzaam ook!

Wat doe je:
Elke les begint met een fysieke en mentale warming-up, zodat je de gehele les geconcentreerd kan werken. Elke les is anders, en een les bestaat uit gezamenlijke opdrachten en opdrachten in groepjes. Ook is er aandacht voor de individuele leerling. Aan het eind van de Theatertuin is er, in overleg, een presentatie voor ouders en vrienden.

Voor wie:
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die graag willen leren toneelspelen onder professionele begeleiding. Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom!

Wanneer:
Acht keer op dinsdag 3, 10, 24 en 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november van 19.00 uur – 20.00 uur

Waar:
Theaterhuis Roosendaal repetitieruimte, Kadeplein 4 te Roosendaal

Docent:
Romy Rockx

Kosten: € 70,00 ( 8 lessen )

Schrijf je hier in.

BewarenBewaren