Theaterintroductie – Theaterhonk

Inhoud:
Theater is lef hebben, je uitleven, samenwerken, je fantasie gebruiken, even iemand anders zijn en vooral: samen lol maken. Theater is een teamsport waarbij je elkaar nodig hebt om een andere wereld te creëren.
In het theaterhonk gaan we op een energieke en veilige manier aan de slag met theatermaken. Het kernwoord hierbij is: samen. Samen verhalen verzinnen, samen personages bedenken, samen scenes spelen. Eigen inbreng is hierbij heel belangrijk. Je leert hoe je je lichaam en stem kunt gebruiken om een rol te spelen.

Wat doe je:
Elke les begint met een fysieke warming-up. Tijdens verschillende gezamenlijke oefeningen en scene opdrachten in groepjes ontwikkel je de basisprincipes van toneelspelen: Samenspelen, improviseren, incasseren en reageren, je emoties uiten, je lichaam en stem gebruiken om een personage neer te zetten, tekstzegging. Ook komen de verschillende theaterstijlen binnen de theaterwereld aan bod. Komedie, tragedie absurdisme. Na een aantal weken zul je je steeds vrijer gaan voelen op de speelvloer! Aan het eind van het theaterhonk is er, in overleg, een presentatie voor ouders en vrienden. Kijken naar theater is ook een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een speler. Daarom bezoeken we met elke groep, wederom in overleg, een interessante en prikkelende voorstelling in De Kring. Deze voorstelling wordt op een actieve en prikkelende manier met elkaar voor- en nabesproken tijdens de lessen.

Voor wie:
Voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar die durft en zin heeft om te leren spelen onder professionele begeleiding! Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom.

Wanneer 12-15 jaar:
Donderdagen van 18.30-20.00 uur
3, 10, 17, 24 november, 1, 8 en 15 december 2016

Wanneer 15-18 jaar:
Dinsdagen van 18.00-19.30 uur
1, 8, 15, 22, 29 november, 6 en 13 december 2016

Kosten: € 55 (exclusief bezoek voorstelling)

Schrijf je hier in.