Cyrano – Theater 1e Verdieping – 18+

Inhoud:
Kriebelt het bij jou om (weer) bezig te zijn met theater? Doe dan mee met Theater 1e Verdieping! Binnen een ongedwongen sfeer en onder leiding van een gedreven vakdocent ga je aan de slag met een bekend toneelstuk: Cyrano. Tijdens de lessen onderzoek je verdiepend de verschillende thema’s, komt tekstinterpretatie aan bod, je leert het stuk in een context plaatsen aan de hand van kunstgeschiedenis. Maar vooral: Cyrano is een erg fijn stuk om te kunnen spelen en onderzoeken! Wie en wat is Cyrano? Cyrano is lid van de koninklijke garde en even briljant met de degen als met zijn poëzie. Hij bemint in stilte de mooie Roxane, die echter haar hart verliest aan de knappe maar vrijwel onmondige cadet Christian. Cyrano, die een enorme neus heeft, gaat ervan uit dat hij geen enkele kans maakt bij Roxane en besluit na lang aandringen van de verlegen Christian hem zijn stem en literair talent te lenen, zodat de diepere gevoelens tussen beide jonge mensen tot bloei kunnen komen. Te laat beseft hij dat de liefde niet op uiterlijk vertoon berust, maar in de eerste plaats een innerlijke aangelegenheid is.

13407157_1699546616973744_7244060601673688287_n

Theaterhuis Roosendaal Improvisatiegroep (2015-2016)

Wat doe je:
Elke les begint met een fysieke en mentale warming-up.  Het stuk Cyrano loopt als een rode draad door de lessen heen, en elke les behandeld een ander aspect van theatermaken. Ook wordt je gestimuleerd om zelf actief mee te denken tijdens de lessen. Aan het eind van Theater 1e Verdieping is er in overleg een presentatie voor publiek. Kijken naar theater is ook een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een speler. Daarom bezoeken we een interessante voorstelling in Theater De Kring. Dat is de voorstelling Cyrano van Theatergroep DMP. Deze voorstelling wordt op een actieve en prikkelende manier met elkaar voor- en nabesproken tijdens de lessen.

Voor wie:
Voor iedereen tussen de 18 en de 88 jaar met of zonder spelervaring die zin heeft in een nieuwe uitdaging, altijd al heeft willen spelen maar waarbij het er nooit van is gekomen, of die eerder heeft gespeeld en zijn/haar passie weer op wil pakken.

Wanneer:
Acht keer op dinsdag 3, 10, 24 en 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november van 20.00 uur – 22.00 uur

Waar:
Theaterhuis Roosendaal repetitieruimte, Kadeplein 4 te Roosendaal

Docent:
Romy Rockx

Kosten: € 115 ( 8 lessen inclusief bezoek aan voorstelling )

Schrijf je hier in.

BewarenBewaren